Udbuddet stiger: Gode vilkår for sommerhuskøberne i efteråret

Der er lige nu omkring 11.700 sommerhuse til salg i Danmark. Det er knap fem procent flere end på samme tidspunkt sidste år, viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk. Vilkårene for køberne er dermed ganske gunstige i efterårssæsonen.

Nåede du ikke at købe sommerhus tids nok til at nyde de solrige måneder henover dette års ekstraordinært gode sommer? Så er det måske nu du skal i gang med at overveje, om du skal være sommerhusejer, inden solen forhåbentlig sætter ind igen til foråret.

Og der er rigeligt at vælge imellem, hvis du er på jagt efter en ferieresidens. Nye udbudstal fra Boligsiden.dk viser, at der er 11.700 sommerhuse til salg lige nu, og det er knap fem procent over niveau på landsplan, når man sammenligner udbuddet primo oktober 2018 med samme tidspunkt sidste år.

Der er stigninger i udbuddet i samtlige regioner, men den største ses i Region Hovedstaden, hvor der er tale om en stigning på 12 procent.

”De seneste års øgede interesse for sommerhuskøb har sparket nyt liv i markedet. Mere gunstige låneregler har i kombination med den lave rente sat gang i efterspørgslen, og det har givet priserne et løft. Når dét sker, får sommerhusejere, der går med salgstanker, et større incitament til at sælge,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

07.10.2018 Boligsiden, Journalist Ahn Hai