Salæret er vigtigst, når ejendomsmægleren skal findes.

Vejle Amts Folkeblad 26. maj 2018

Salæret er vigtigst, når ejendomsmægleren skal findes. Lokalt kendskab betyder mindre, viser afstemning.

 Når boligsælgeren skal sige farvel til deres hjem, og der skal findes en ny ejer, er der særligt to ting, der er afgørende for beslutningen om, hvem der skal stå for salget.

Det viser en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk, hvor deltagerne er blevet spurgt, om det er et konkurrencedygtigt salær, lokalkendskab, flest solgte boliger i området eller god personlig kemi, der er vigtigst, når der skal vælges ejendomsmægler. 36 procent vælger det konkurrencedygtige salær, 27 procent prioriterer den gode kemi, mens kun henholdsvis 16 og 17 procent vægter lokalkendskab og hidtidigt salg højest.

Det er en stor beslutning at sælge sin bolig, og derfor er det også vigtigt, at salget foregår på de bedst mulige vilkår.

For mange er det en følelsesmæssig proces, og i det forløb spiller ejendomsmægleren en nøglerolle, så det er uden tvivl vigtigt, at man vælger en, der matcher de behov, man har, uanset om man har et hurtigt salg for øje, eller om prisen er det mest afgørende, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Her kan man i øvrigt finde statistikker for de enkelte mæglere i ens lokalområde og blive klogere på, hvor længe de for eksempel er om at lukke en handel i gennemsnit samt se kundeanmeldelser.