Forældrene købte lejlighed til Sarah

Forældrene købte lejlighed til Sarah: Jeg føler mig meget privilegeret.

Som en investering og hjælp til datteren købte Søren og Gitte Devantie en lejlighed til deres 23-årige datter.

Under 100 skridt til Michelin-restauranten MeMu, et stenkast fra gågaden og fem minutter på cykelpedalerne til sygeplejestudiet.

Midt i Orla Lehmannsgade i Vejle bor 23-årig Sarah Devantie i en toværelseslejlighed, som forældrene Gitte og Søren Devantie fra Vejle købte sidste år.

-Jeg føler mig meget privilegeret, at mine forældre havde den mulighed. Jeg ville ikke kunne have råd til at bo så centralt, hvis jeg skulle købe, siger Sarah.

Forældrekøb er udbredt i de store studiebyer som Aarhus og København, og nu er forældrekøb også begyndt at blive mere og mere populært i Vejle, lyder det fra lokale mæglere.

Det var Søren og Gitte Devantie, der på eget initiativ foreslog, at de kunne købe en lejlighed, da datteren begyndte at lufte sine flytteplaner.

-Der er nogen, som investerer i aktier og obligationer, vi har så valgt at investere i en lejlighed. Da vi havde muligheden, kunne vi lige så godt det, som at Sarah skulle betale til en anden lejers investering. Vi vil gerne bruge vores penge på vores børn, siger Søren Devantie, der er projektchef i Wicotec Kirkebjerg, mens Gitte Devantie er privatrådgiver i Sydbank.

Der sker meget i Vejle

Lejligheden er 55 kvadratmeter inklusiv to altaner og købt for 935.000 kroner. Med leje, forbrug og egen parkeringsplads betaler Sarah Devantie 4.250 kroner om måneden til sine forældre. De har nøje undersøgt priserne i området, da de - hvis datteren bor for billigt – bliver ekstra beskattet. Sådan er reglerne på området.

Søren Devantie tvivler ikke på, at lejligheden er godt køb. -Vi har ikke spekuleret i, om markedet vil gå op eller ned, da vi købte. Vi gjorde det for at hjælpe Sarah. Der sker rigtig meget i Vejle, så jeg tror bestemt ikke, at det er dumt at have en lejlighed som investering. Det er en slags hjælp til selvhjælp, siger han.

Vejle Amts Folkeblad den 11.10.2018