Boligpriserne holder niveauet på trods af corona

Prisen på ejerlejligheder faldt med 0,8 procent i april, men overordnet set holdt boligpriserne niveauet i april 2020 trods coronavirus.

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for april 2020 viser, at salgspriserne på boliger er en lille smule mindre end i marts. Og når det handler om villaer og rækkehuse, er priserne stort set uændret.

I april i år kostede en kvm hus i gennemsnit 14.350 kr. Det er 0,1 procent mindre end i marts 2020, men 2 procent mere end i april 2019.

- I starten af coronanedlukningen oplevede vi faldende priser på huse. Selv om salget af huse ikke har ligget på samme høje niveau som på samme tid i de tidligere år, viser prisudviklingen for de seneste uger, at priserne på husene er på vej op - dog med lokale variationer, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Priserne på huse har holdt niveauet fra måneden før, og det er i sig selv en fin bedrift i denne coronatid, hvor markedet er udfordret. Den prisudvikling viser, at det foreløbig ikke er gået så galt, som vi kunne have frygtet, uddyber hun.

Lidt større prisfald på ejerlejligheder
Prisfaldet på ejerlejligheder er lidt større. Her er salgspriserne faldet med 0,8 procent den seneste måned. Årsagen til det finder vi også i coronasituationen.

- Salget af ejerlejligheder gik godt i årets første måneder, men så kom corona. Det satte en stopper for de flotte salgstal og har nu også forhindret en forårsopblomstring i priserne. Ser vi på udviklingen på boligmarkedet under corona, er det, som vi kunne forvente. Lige nu bliver der givet langt større nedslag på ejerlejligheder end tidligere, og det betyder, at kurven over prisudviklingen bøjer ned i stedet for op, siger Birgit Daetz.

Priserne på ejerlejligheder er steget med 2,8 procent siden april 2019.

En anden kurve der er påvirket af corona, er den, der viser udviklingen i sommerhuspriserne. På trods af corona har salget af sommerhuse ligget langt over normalen, men det store salg er ikke resulteret i stigende priser. Det faldt med 0,4 procent fra marts til april 2020, men er dog alligevel steget med 3,1 procent i forhold til sidste år.

- De fleste af de største sommerhuskommuner har de seneste uger oplevet stigende priser, og det er vores forventning, at det også snart vil afspejle sig i det samlede billede, siger Birgit Daetz.

Artikel fra Byens ejendom nyheder

12. maj 2020