Salgsklargøring af din bolig

Skal din bolig til salg? Læs vores gode råd om salgsklargøring!

Vil du gerne have solgt din bolig til højest mulige pris, så læs med her, hvor vi giver gode råd til boligejere, som skal have klargjort deres bolig til salg.

Vi vil rigtig gerne give dig nogle gode råd og tips til, hvad du kan gøre for at øge værdien og indtrykket af din bolig. Når køber skal se din bolig er førstehåndsindtrykket altafgørende. Hvis køber mødes med fejl og mangler, så kan køber hurtigt komme til at konkludere, at der nok er mange fejl og mangler og at det er en dårlig bolig. Det vil vi med dette indlæg, prøve at hjælpe dig med at undgå.

Til mange af vores forslag, kan vi anbefale at bruge hjemmesiden Pinploy, hvis ikke du selv kan lave arbejdet. Her kan du nemt finde handymen og andre til at hjælpe med dine opgaver. Det er professionelt og meget billigt. Klik her: www.pinploy.dk

Læs hvad vi anbefaler rum for rum:

 

Entre

Entre

Entreen er det første rum man træder ind i, og derfor skal man ikke undervurdere vigtigheden af dette rum. Det er vigtigt at entreen virker indbydende og er lys. Ryd al overflødigt væk i form af sko, jakker osv. Det giver mere plads end man lige tror, og man kan undgå følelsen af at være trængt eller klemt i en lille entre. Er der ikke meget lys fra vinduerne, er det en god ide at have en lampe hængende, der giver et godt lys. Det er vigtigt at din bolig dufter godt og ren, så du kan eventuelt placere duftpinde, blomster eller fyrfadslys for at skabe en behagelig og god stemning. Alle kneb gælder.

 

www.pinploy.dk

Stue

Stuen er der hvor mange tilbringer det meste af deres tid, derfor er stuen vigtig for mange købere. For at gøre dem tilfredse, kan du sørge for, at der er ryddet op og hav ikke for mange møbler, så der er gulvplads. Ved brug af pæne puder, tæpper, og dekorative ting på vægge, borde og vindueskarme, kan du skabe en god stemning og gøre stuen indbydende at se på. Har du visne blomster bør du udskifte dem.

 

 

Køkken

Sørg for at køkkenet er rent og lyst. Har du slidte låger eller bordplader, bør du overveje at udskifte dem. Har du bordplader af træ, kan du få en handyman til at slibe og lakere dem. Det gør en kæmpe forskel for helheden af dit køkken. Pak køkkengrejet, dine rengøringsmidler og opvaskegrejet væk for at skabe plads og luft. Husk at nogle købere også kigger i skabe, køleskabe, ovn og på komfur, så sørg for her at have ryddet op og rengjort. Overdriv ikke, men placer gerne et par stearinlys samt små planter eller blomster som pynt.

Bryggers

Prøv i dit bryggers at skjule så meget du kan i form af installationer og rør. Få sko, overtøj og andet af vejen så det ikke ser rodet ud. Du kan evt. hænge et skoskab eller kurve op på væggene til dine ting.

Værelser

Mange af de samme tips til tidligere rum går igen i dine værelser. Hold det så lyst som muligt med rene vinduer eller gode pærer i lamperne, og sørg for at der er ryddet så meget væk som muligt. Brug skabe, reoler og kurve. Du kan eventuelt, hvis der er en seng og den er høj nok, gøre brug af bed rollers, som giver mere opbevaringsplads. Har du åbne reoler, kan du bruge kurve eller kasser til at give et mindre rodet look. Selv de mindste detaljer kan gøre en forskel. Red sengen med sengetæppe og puder for at fuldende looket.

Badeværelse

Badeværelset er et af de rum hvor man virkelig kan gøre en forskel blot med rengøring

Et nypudset spejl, ren håndvask og bruser samt toilet, betyder meget for indtrykket hos en køber. Spar ikke på skuresvampe og kalkfjerner, der er ikke noget grimmere end klinker fulde af kalk. Husk at fjerne hår fra risten.

Skal gummifugerne skiftes fordi de er helt mørke, kan du kontakte en handyman, der hurtigt kan udskifte grimme og sorte fuger. Cementfugerne kan du selv slibe forsigtigt med fint sandpapir.

Giv dit badeværelse lidt liv med et nyt eller nyvasket flot badeforhæng og håndklæder der eventuelt kan matche. Gamle fliser på væggene, der ikke ser så pæne ud, kan males. Til sidst kan du skabe stemning med lidt pynt eller dekoration i vindueskarmen eller på bordet. Placer gerne duftpinde her også, da de er super effektive på et badeværelse. Man ikke har lyst til at køber skal forbinde rummet med dårlig eller sur lugt.

 

Livingday Terrasse

Terrasser og altaner

Mange forbinder ofte terrasser og altaner, med et sted man kan slappe af, få ro og frisk luft. Sørg derfor for, at der ser frisk og pænt ud. Det kan du gøre ved at udskifte gamle krukker og planter med nye. Friske planter kan være alt efter sæson. Eksempler kan være Lyng om efteråret, Juleroser der kan tåle frost om vinteren og påskeliljer til foråret. Stil møbler pænt og tør dem af med klud. Er der mærker eller misfarvninger kan du få en handyman til at male, slibe eller lakere møblerne pæne, eller selv placere en dug henover. Gem alt væk som ikke hører til, så din terrasse eller altan ikke ligner en opbevaringsplads. Er belægningsstenene eller fliser blevet grimme, kan du få hjælp af en handyman til afrensning.

 

Hus med have og fliser

Haven

Giv plads og åben din have op, så den ser større ud og så man ikke får grene eller buske i hovedet, ved at klippe den til. Klip hækken og få græsset slået. Fjern eventuelt ukrudt eller læg barkflis ud i bedene. Særlig omkring entredøren eller døren ud til haven, skal du sikre at haven ser indbydende og pæn ud. Gerne med lidt lys (særligt i de mørke tider) og pæne krukker med blomster.

 

Clean garage

Garage

Garager kan nemt blive meget rodet og bruges til opbevaring. Ryd derfor så meget op som muligt, sorter og smid alt ud, der ikke skal bruges. Mal eventuelt væggene hvide for at give garagen et frisk pust. Rengør og fej gulvet. Hvis gulvet er støbt og har revner, skal der måske et nyt lag flydebeton på. Hæng gerne et par hylder op for at fjerne ting fra gulvet og udskift helst gamle og slidte kasser med nye og pæne. Værktøj, udstyr og koste kan også hænges op på vægge, for at skabe et pænere og mere organiseret look.

Generelt

Noget der generelt anbefales, og som kan gøre en kæmpe forskel, er at få malet alle steder, der kunne trænge til det. Hvide vægge, lofter, døre, gerigter, dørlister mv. er ofte en købers favorit, og den farve som får rummene til at se større, lysere og renest ud. Vil du gerne have lidt farvevariation, kan du godt male en enkelt væg eller to, som f.eks. væggen bag fjernsynet eller væggen bag soveværelsessengen. Gennemtjek lister og gerigter, som måske skal laves eller males.

Gennemgå din bolig og få udskiftet punkterede ruder, og elpærer med lyse og klare pærer.

Dørene kan komme til at se helt nye ud ved at male dem hvide, og få en handyman til at udskifte dørhåndtagene til nye og pæne. Udvendigt er det godt at få skiftet dårligt træværk ud og få malet der hvor det trænger. Entredøren kan slibes og males så man bliver budt velkommen af en pæn dør.

Boligen udefra er jo det køber først ser. Derfor kan det, at boligen er pæn og nydelig udvendigt, være med til at skabe blikfang og være årsagen til, at køber først og fremmest vil se din bolig.

God arbejdslyst.

Vejle, 5. februar 2021.